Udvardy Frigyes
A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990–2017
névmutató
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
intézmény
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
helyszín
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
QUINTUS Antikvárium
4 tétel
2010. november 4.
Magyar könyvnapok a PKE-n
Nagyvárad – 2010 november 8, 9 és 10-én reggel 8 órától este 7 óráig folyamatosan megújuló színvonalas könyvkinálattal várja szeretettel – az immáron hetedik alkalommal megrendezett magyar könynapokon – az érdeklődöket, a Magyarországról érkező QUINTUS antikvárium.
A könykínálat betekintést nyújt az irodalom, irodalomtörténet klasszikus és modern műveibe, a pszichológia, gyermeknevelés, filozófia, szociológia, teológia, művészet, művészettörténet, történelem, politológia, néprajz, zene, marketing utolsó látogatásunk óta összegyüjtött anyagába.
Az árakat a gazdasági helyzetnek megfelelően próbáltuk alakítani és több könyv vásárlása esetén rugalmas az árképzés, továbbá némi ajándék könyvvel is szolgálhatunk. erdon.ro
2015. március 11.
Könyvvásár ma estig a PE-en
Ma este 10 óráig látogatható még a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem földszinti aulájában immár hagyományossá vált könyvvásár, melyet a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem mellett működő Quintus Antikvárium rendezett be, ismét három napra (hétfőtől szerdáig). Az ezresével mérhető könyvkínáltban rendkívül kedvezményes áron mindenki megtalálhatja az irodalmi ízlésének, avagy szakirányultságának megfelelő köteteket, kiadványokat.
Tegnap dél körül figyeltük kis időre az érdeklődők változó forgalmát, miközben Baghy Istvánnal, a könyvvásár vezetőjével beszélgettünk, ami mindig nagy élmény, hiszen István valóságos polihisztor módjára igazítja el vevőit lelkesen, ihletetten és nagy szakértelemmel, bármilyen témakörben. Mint kiemelte, ezúttal is sok kötetet adományoztak a PKE könyvtárának. Az eddigi tapasztalatokkal kapcsolatban elmondta, törzsvásárlóik továbbra is megvannak, köztük az egyetem tanárai, diákjai, valamint több visszatérő olvasó is megkeresi a vásárt, de sok a „csak” nézelődő is. Októberben voltak könyvvásárral utoljára Nagyváradon, ami nem véletlen, hiszen az egyetemi év kezdetén mindig sok a friss olvasó, ami mindig reményt keltő. Ha minden jól megy, akkor még idén májusban (immár 20. alkalommal) ismét visszatérnek Váradra színes és tartalmas könyvkínálatukkal.
A könyvvásár kifüggesztett Gárdonyi-mottója: „A könyvre kidobott pénz látszólag eldobott pénz… Mint a vetőmag…”. Sokan a fiatal generációból már csak a rövid információt keresik, szakirányultan, nincs már sok türelem az olvasáshoz – mesélte Baghy, azonban hozzátette, az ég felé növekvő fáknak is szükségük van rá, hogy az alattuk fekvő avarból táplálkozzanak. Így ajánlotta szimbolikusan mindenki számára, a kortárs áramlatok sodrában elődeink irodalmának türelmes és alapos megismerését és megbecsülését.
Tóth Gábor
Reggeli Újság (Nagyvárad)
2016. április 12.
Könyvvásár a PKE-n
Tegnap megnyílott és ma és holnap még látogatható a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem előcsarnokában berendezett könyvvásár. A magyarországi Quintus Antikvárium ismét rendkívül változatos készlettel érkezett, a film-, színház- és képzőművészeti kiadványok mellett megtalálhatók irodalmi, történelmi, filozófiai, gasztronómiai kiadványok is. Az árak mérsékeltek, érdemes benézni a könyvvásárra és keresgélni a mintegy háromezer kiadvány között.
Reggeli Újság (Nagyvárad)
2017. március 27.
Ismét Váradon a Quintus antikvárium
Közel kilenc esztendeje látogat rendszeresen Váradra a magyarországi Quintus antikvárium. Ezúttal is több ezer, mindenféle témát felölelő könyvet hoztak el, szerdáig várják az érdeklődőket.
Vasárnap érkeztek és szerdáig naponta reggel héttől este tízig várják az érdeklődőket a Partiumi Keresztény Egyetem földszinti előcsarnokában, az utolsó, szerdai nap kivételével, amikor este hatig tartanak nyitva – mondta el Baghy István, a piliscsabai Pázmány Péter Katolikus Egyetem mellett működő antikvárium tulajdonosa. Háromezer könyvet hoztak el, a legkülönfélébb témákban, s Váradról egyenesen hazautaznak, ugyanis vélhetően a legjobb könyveket eladják addigra, hiányos kínálattal pedig nem szívesen mennének tovább.
Mindenféle
A kínálat változatos: a történelmi, művészeti, filozófiai, pszichológiai és orvosi kötetek mellett megtalálhatóak a mesés könyvek, az ezoterikus kötetek és a vallásos irodalom is, de bőven vannak mezőgazdasági és egyéb, gazdálkodással kapcsolatos szakkönyvek is és természetesen a szépirodalom sem hiányzik, mondta el a tulajdonos.
Az árak öt lejnél kezdődnek, s két- háromezer forintnak megfelelő áraknál végződnek – ennyibe kerül például Erdély Történelme, A Magyarok Történelme, vagy harmincas években napvilágot látott Szépművészetek Története. Találhatók ritkaságok is – például régi kiadású „mini-könyvek”, melyek darabja 10-20 lejbe kerül, húszas-harmincas évekbeli folyóiratok, vagy például a Pesti Hírlap nagy Naptára, melyet 1929-ben adtak ki, s amely 15-16 lejért vásárolható meg. A látogatókat sok minden érdekli, de főleg a modern szépirodalmi köteteknek van keletjük, mondta el Baghy István. Általánosságban elmondható, hogy mindenhez, amit kínálnak, az interneten fellelhető árnál olcsóbban lehet hozzájutni. Az antikvárius kifejtette: mivel csökken az olvasók tábora, a kiadók úgy igyekeznek nyereséghez jutni, hogy egyre feljebb viszik a könyvek árát, csakhogy így épp ellenkező hatást érnek el…
erdon.ro