Udvardy Frigyes
A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990–2017
névmutató
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
intézmény
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
helyszín
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Kányádi Önkormányzat [beleértve: Helyi Tanács; Polgármesteri Hivatal; Községháza]
2 tétel
2008. július 8.
Július 5-én kezdődött, és 11-éig tart az Orbán Balázs szemével Kányád községben elnevezésű, ezen a téren immár nyolcadik fotótábor – a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Kányád község önkormányzatának szervezésében. A fotósok kirajzottak a község különböző falvaiba, ki művész, ki dokumentumfotót készíteni. A község emberei nyitottak a fotózásra, sokan tudják, hogy a vidéket és épített örökségét, az embereket, mindennapjaikat, szokásaikat megörökítik. /Barabás Blanka: Kirajzottak a szélrózsa minden irányába. = Udvarhelyi Híradó (Székelyudvarhely), júl. 8./
2017. október 17.
Könyvbemutató és filmvetítés Kányádban
Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Kányád Község Polgármesteri Hivatala szervezésében október 19-én, csütörtökön 17 órától Kányádban, a kultúrotthon konferenciatermében könyvbemutatóra és filmvetítésre kerül sor.
A Forrásközpont új kiadványait – Az élet íze c. néprajzi tanulmánykötetet, az Orbán Balázs szemével… és a Másfél évtized képesszenciája című fotóalbumokat, a 2018-as falinaptárt, a Haáz Rezső rajzaiból készített képeslapsorozatot – P. Buzogány Árpád, az intézmény művelődésszervezője mutatja be.
Ezt követően Fábián Kornélia Tájak, beszélő házak című dokumentumfilmjét vetítik le a film készítője bevezetőjével. A 2015-ben készített alkotás a máréfalvi, székelyszentléleki, tordátfalvi, korondi és lövétei tájházakat mutatja be.
A rendezvény az idei, VIII. Székelyföld Napok programsorozat része. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont sajtóközleménye Erdély.ma