Udvardy Frigyes
A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990–2017
névmutató
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
intézmény
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
helyszín
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Rimini (ITA)
1 tétel
2015. július 17.
Összetettem két kezemet
Akik átélik a csendet és a hangot
Erdélyi körútja során Sepsiszentgyörgyre is elhozta, és a Krisztus király templomban mutatta be Összetettem két kezemet című műsorát a budapesti Capella Silentium kamarakórus.
A 2009 októberében alakult, Várkonyi Tamás művészeti vezető irányításával működő énekegyüttes a hallgatóságnak is képes átnyújtani credóját: zenei kalandvágy, alkotói szabadság, hűség a művekhez, átélni a csendet, a hangot. Nem tartják ugyan magukat versenyegyüttesnek, de azért elért eredményeik felülmúltak minden várakozást. Így 2012 októberében tizenkilenc kórus közül a második helyen végeztek a Riminiben megrendezett nemzetközi kórusverseny vegyes kari osztályában, valamint a legjobb kamarakórusnak járó különdíjat is nekik ítélte a nemzetközi bírálóbizottság. Legfiatalabb kórusként nyertek saját osztályukban a bécsi Nemzetközi Schubert Versenyen, és 2010 novemberében, ugyanitt a kötelező mű legjobb előadásáért járó különdíjat is neki ítélték oda.
Az általuk több szólamban és kristálytiszta csengésű hangokon megszólaltatott dallamok öt évszázad kórusműveiből nyújtottak ízelítőt a jelenlévőknek.
Bedő Zoltán
Székely Hírmondó (Kézdivásárhely)