Udvardy Frigyes
A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990–2017
névmutató
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
intézmény
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
helyszín
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Szegedi Dávid
2 tétel
2016. május 3.
Becserkészték a Komáromiak udvarházát
Székelyhídi, szalacsi és helyi cserkészek gyűltek össze csütörtökön Ottományban. A Komáromiak egykori rezidenciáját ezúttal Szegedi Dávid szervezésében ismerték meg, ugyanis a fiatalember volt az, aki a szalacsi, a frissen megalakult székelyhídi és ottományi cserkészeknek szervezett szabadtéri programokat.
Az immár kiállítóházként működő épület mögötti szabad tér adta magát. Mintegy öt hektár áll a természetet megismerni vágyó, vagy szabadtéri tevékenységek iránt érdeklődők előtt. Így itt zajlottak az ügyességi versenyek, mint a zsákbanfutás, kötélhúzás, futballmeccsek. A terep adott volt, ahhoz is, hogy amíg a kicsik játszottak, addig a szülők elkészítsék az üstben a bográcsost.
A dzsembori (cserkésztalálkozó) után az ifjak vacsoráztak, majd a hatvanfős csoport épségben és feltöltődve érkezhetett haza.
Reggeli Újság (Nagyvárad)
2016. július 14.
Kassai cserkészek Biharban
A kassai II. Rákóczi György cserkészcsapatot pár napos Bihar megyei látogatása során a szalacsi 3. sz. Dr. Andrássy Ernő cserkészcsapat látta vendégül a helyi „Zöld házban”.
A Szlovákiából érkezett magyar cserkészeket Szegedi Dávid szalacsi parancsnok kalauzolta ittlétük idején. Ellátogattak Nagyváradra is, ahol megtekintették a megyeközpont több nevezetességét, mint például a bazilikát, a belvárost és a várat.
Természetesen az Érmellék jellegzetességeit is megismerhették a vendégek, az ottományi kúriában egy külön előadást is hallhattak a táj sajátosságairól és értékeiről. Ezen a rendezvényen részt vett Borsi Lóránt, a Bihar Megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség elnöke is, ahol Horváth Béla polgármesterrel, a szervezet alelnökével közösen köszöntötték a vendégeket, külön kiemelve Horváth Dánielt a kassai cserkészcsapat parancsnokát. Borsi Lóránt elmondta, hogy külön örül a látogatásnak, hiszen az ilyen jellegű találkozások alkalmat adnak a tapasztalatcserére, valamint a cserkésztestvériség gyakorlatban való megélésére. A megbeszélés végül közös fotózással zárult és ígérettel, hogy a jövőben is ápolják a jó kapcsolatot.
Reggeli Újság (Nagyvárad)