Udvardy Frigyes
A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990–2017
névmutató
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
intézmény
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
helyszín
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Szakács-Pál Erzsébet
1 tétel
2014. december 14.
Tisztújítót tartott az RMKT
Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) székelyudvarhelyi szervezete. Az eseményen a leköszönő vezetőség felelevenítette az elmúlt két év megvalósításait, illetve a tisztségekre pályázók bemutatták elképzeléseiket a jövőre nézve.
Az RMKT helyi szervezetének leköszönő elnöke, Tankó László az eseményen rámutatott, az elmúlt években megpróbálták visszahozni a köztudatba a már régóta „haldokló társaságot”. Céljaik között nemcsak a szakmai előadások megszervezése, a közösség fejlesztése, illetve kapcsolati tőkéjük bővítése szerepelt, hanem az is, hogy minden tag jól érezze magát. „Meglátásom szerint az elkövetkezőkben meg kell erősíteni a társaság külső és belső kommunikációját, hangsúlyt kell fektetni a más szakmai szervezetekkel való együttműködésre, illetve több helyi előadót kell meghívni a rendezvényekre, akik megosztják tapasztalataikat” – listázta az általa vélt teendőket Tankó, majd megköszönte az RMKT tagjainak támogatását, illetve a vállalatok segítségét. Szakács-Pál Erzsébet közgazdász, a leköszönő vezetőség tagja hozzátette, a középiskolás diákok képzése is elengedhetetlen, hiszen „ők jelentik a jövőt”.
Egyöntetűen szavazták meg a jelenlévők a társaság új elnökének Arros Orsolyát, aki minőségi és következetes vezetést ígért. Mint mondta, hisz abban, hogy fontos megismerni a kisebb-nagyobb helyi problémákat, hiszen ezek kibeszélésével és megoldásával fejlődhet a közösség. A vezetőség további tagjai abból a hat személyt számláló csoportból kerültek ki, amelynek tagjaként Arros Orsolya indult az elnökségért.
Fülöp-Székely Botond
Székelyhon.ro