Udvardy Frigyes
A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990–2017
névmutató
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
intézmény
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
helyszín
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Sepsi Dezső
3 tétel
2003. július 11.
"Júl. 9-én Kolozsváron, a Gaudeamus Könyvesboltban bemutatták Sepsi Dezső Helyettem című verskötetét. A szerző huszonöt évvel ezelőtt a hazai és a kolozsvári táncházmozgalom egyik alapembere volt, aki az Ördögszekér együttesben muzsikált. /Ördög I. Béla: Muzsikusból költő. = Szabadság (Kolozsvár), júl. 11./"
2003. október 8.
"Marosvásárhelyen, a Bernády Házban bemutatták Sepsi Dezső Helyettem című verseskötetét. Eddig elsősorban úgy ismerték őt, mint profi zenészt és táncházzenészt. /Nagy Botond: Könyvbemutató és táncházmuzsika. = Népújság (Marosvásárhely), okt. 8./"
2015. augusztus 7.
Bővül a magyar népzenészek Emlékfasora
A 25. Kalotaszentkirályi Népzene és Néptánctáborban folytatódik a csemeteültetések hagyománya: idén Toni Rudi kalotaszegi brácsás, illetve Sepsi Dezső prímás-népzenész emléke előtt tisztelegnek faültetéssel. A Magyar Népzenészek Emlékfasorában eddig Halmos Béla népzenésznek, Fodor Sándor „Neti” kalotaszegi prímásnak és az igen fiatalon eltávozott inaktelki születésű népzenésznek, Tárkányi Jánosnak állítottak ily módon emléket.
Az újabb fákat ma, pénteken 13 órakor ültetik el az Ady Endre Iskola udvarán, a helyi önrkományzat, az iskola, a táborszervezők és az Archívum Kulturális Alapítvány képviselői – az eseményre mindenkit szeretettel várnak.
Szabadság (Kolozsvár)