Udvardy Frigyes
A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990–2017
névmutató
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
intézmény
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
helyszín
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Rab Zoltán
4 tétel
2003. november 28.
"Nov. 29-én Marosvásárhelyen megkezdődik a magyar önismereti egyetem. A magyar nyelv szépségéről és játékosságáról tart előadást Rab Zoltán és Szőke Attila. Az előadói között van még Pap Gábor művészettörténész, Kisfaludy György író, Mózes V. József művészettörténész, íráselemző, valamint Szántai Lajos történelemkutató, akik a magyar ősvallásról, rovásírásról, népművészetről, ősnyelvkutatásról, magyar lélektanról tartanak majd előadást. /Magyar önismereti egyetem. = Népújság (Marosvásárhely), nov. 28./"
2007. november 13.
Remek hangulat jellemezte a hét végén megrendezett Bikfalvi Őszi Közművelődési Napokat. Kerezsi János, a Bikmakk Kulturális Egyesület vezetője elmondta: a rendezvény azt bizonyítja, hogy a kis falvakban is igény van kultúrára. Gyermekrajz-kiállítást, Kodály Zoltán-poszterkiállítást és Rab Zoltán mikós diák fotókiállítását lehetett megtekinteni. A vasárnapi istentisztelet után zongora-fuvola duót adott elő Bokor Zsuzsa és Császár Katalin. /Farcádi Botond: Közművelődési napok Bikfalván. = Háromszék (Sepsiszentgyörgy), nov. 13./
2009. április 6.
A Csíki Székely Múzeum április 4-én köszöntötte a Tatárjárás című kiállítás 15 ezredik látogatóját, a brassói Rab Zoltánt, a Brassói Turista Egyesület tagját. A múzeum továbbra is várja a látogatókat a május 3-ig nyitva tartó kiállításra. /Tizenötezredik látogató. = Szabadság (Kolozsvár), ápr. 6./
2013. augusztus 30.
Utcára vitt fényképészet
Különleges tárlat nyílt a Magyar Fotográfia Napja alkalmából Csíkszeredában. A központi parkban régi erdélyi fényképeket tekinthettek meg a fényképészet szerelmesei.
Villámkiállítás hátizsákból: nagyjából így lehetne összefoglalni az Erdélyi Fotográfia Múzeumért Egyesület által szervezett kiállítást. A borongós, esős idő ellenére sok csíkszeredai volt kíváncsi a kiállított fényképritkaságokra. „Az tetszik benne, hogy teljesen ad-hoc, tehát nem előkészítve, mint egy igazi kiállítás, teremben, hanem éppen most tevődik fel. Fülön kell csípni Molnár Attilát, hogy az információkat megtudjuk a képekről.” A kiállítást szervező Erdélyi Fotográfia Múzeumért Egyesület ötödik alkalommal csatlakozott a Magyar Fotográfia Napja alkalmából szervezett ünnepségsorozathoz. Az idei tárlat anyagát eredeti fotográfiák képezték. A gyűjtők a föld különböző pontjairól szedték egy csokorba a magyar vonatkozású fényképeket.
Molnár Attila elnök, Erdélyi Fotográfia Múzeumért Egyesület:
„Legtöbb képet főleg az antikváriumokból, legtöbbet az internetről, én legalábbis személy szerint legalább tíz éven keresztül a kolozsvári antikváriumot jártam, ószert, és minden olyan, olyan is van nekem, hogy Portugáliától elkezdve, Kínából, mindenhonnan, Venezuelából.”
A tárlat szervezői azt szeretnék, ha a közeljövőben múzeumot hozhatnának létre az erdélyi fényképhagyaték tárolása és kiállítása számára.
SZERKESZTŐ: Farkas István
OPERATŐR: Hompoth Lóránt
VÁGÓ: Rab Zoltán
erdely.tv/hirek