Udvardy Frigyes
A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990–2017
névmutató
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
intézmény
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
helyszín
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Orbán Ildikó
1 tétel
2013. szeptember 3.
Ifjúsági szervezet alakult Gyulakután
Augusztus 29-én tartotta alakuló ülését a Gyulakuti Ifjak Közössége (GYIK), amely felvállalta a gyulakuti fiatalok közösségi életének a szervezését, amire az utóbbi időszakban igény mutatkozott. Az egyesület megalakulásához nagymértékben hozzájárult a környéken létrehozott hasonló szervezetek tevékenysége. Auguszus 28-án Gyulakuta polgármestere, Varga József és az újonnan megalakult GYIK tagjai vendégül látták a Nyárádszeredai Ifjúsági Szövetség (NYISZ), a Fiatal Erdőszentgyörgyiek Tanácsa (FIESZTA), valamint Balavásár község Ifjúsági és Szabadidő Egyesülete (BISZE) küldöttségeit. A vendégek részletesen beszámoltak minden tudnivalóról, saját tevékenységükről, terveikről és tapasztalataikról is.
Augusztus 29-én tartották az alakuló ülést, ahol megválasztották a vezetőséget. Az elnök Tordai-Albert Klára, alelnök Fülöp Róbert, pénztáros Orbán Ildikó, a titkárnő Simó Kinga lett, Varga Attila a fotóriporteri megbízatást vállalta el. Elfogadták a szervezet nevét, logóját, jelmondatát és körvonalazták a tevékenységi terveket is. Felvállalták, hogy szeptember végén szüreti bált rendeznek. A balavásáriak helyben meg is hívták a GYIK csapatát a szeptember 1-jei egrestői falunapokra, ahol részt vettek a gulyásfőző versenyen is, második helyezést érve el.
A GYIK tagjai köszönik a támogatók segítségét, és bíznak abban, hogy önálló kezdeményezésekkel, kreativitással, közös munkával és teljes odaadással sikerül fellendíteni a község közösségi életét. Kovács Csenge-Apollónia
Népújság (Marosvásárhely)