Udvardy Frigyes
A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990–2017
névmutató
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
intézmény
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
helyszín
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Opriș, Ilarie Gheorghe
2 tétel
2016. április 18.
Kezdődnek a marosszentgyörgyi Szent György Napok
Idén is változatos programmal várja az érdeklődőket a Szent György Napok marosszentgyörgyi rendezvénysorozata. Ma, illetve holnap 9 órától a katolikus plébánián zajlik a Tavaszi szél vizet áraszt óvodás-iskolás népdalvetélkedő, melyet táncház követ a Czinige zenekarral. Ma 11 órától facsemete- ültetés is lesz, 17 órakor pedig Horia Remus Epure grafikai kiállítását nyitják meg a kultúrotthonban. Ezt ugyanott 19 órától tiniteaest követi, közben 18 órától a tornateremben kosárlabda-bemutató lesz.
Holnap 10 órától a Szent György Gimnázium könyvtárában Opris Gh. Ilarie Maros-szentgyörgyi sportélet 1930–2016 című könyvét mutatják be, és fotókiállítás is nyílik. 15 órától a kultúrotthontól gyerekek kerékpárversenye indul, 18 órától a tornateremben öregfiúk- és lányok kézilabda- mérkőzései zajlanak. 18 órától a kultúrotthonban tavaszi kórusfesztivál lesz a Soli Deo Gloria vegyes kar szervezésében a 105 éves marosszentgyörgyi kórusmozgalom tiszteletére.
Népújság (Marosvásárhely)
2016. október 15.
Veress Zsuzsa festészeti kiállítása a Vigadóban
November közepéig látogatható az e héten a kézdivásárhelyi Vigadó Galériában megnyílt Veress Zsuzsa Marosszentgyörgyön élő festőművész A színek labirintusa című kiállítása, amelyen tizenhat absztrakt festményt tekinthetnek meg az érdeklődők.
A Vigadó Galéria évadnyitó tárlatán a jelenlevőket házigazdaként Lung László Zsolt színművész, az intézmény igazgatója köszöntötte, majd Ilarie Gheorghe Opriş, a Maros Megyei Képzőművészek Egyesületének elnöke a festő munkásságát, Szöllősi Tamás restaurátor, a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet elnöke a tárlatot méltatta. Veress Zsuzsa 1955. december 26-án született Marosvásárhelyen. Festeni harminc évvel ezelőtt kezdett, de néhány próbálkozást követően abbahagyta az alkotómunkát. Csongor fia unszolására nyolc évvel ezelőtt vett ismét ecsetet a kezébe, és elvégezte a Marosvásárhelyi Népművészeti Iskolát. Az amatőr festőművész 2010 óta tagja a Képzőművészek Szövetségének, 2013 óta pedig a Maros Megyei Képzőművészek Egyesületének. Az utóbbi két évben több művésztáborban vett részt, és ő is szervezett alkotótáborokat. Első egyéni kiállítását 2010-ben a marossárpataki falunapok alkalmával rendezték, munkáit azóta számos hazai és nemzetközi, egyéni, illetve közös tárlaton állította közszemlére.
Iochom István Háromszék (Sepsiszentgyörgy)