Udvardy Frigyes
A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990–2017
névmutató
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
intézmény
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
helyszín
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Hadăr, Anton
1 tétel
2011. május 18.
Módosítanák az oktatási törvényt?
Az Alma Mater oktatási szakszervezet közleményben reagált arra a híresztelésre, miszerint a jelenlegi kormány megváltoztatná a felelősségvállalással elfogadott, és idén februárban életbe lépett 2011/1-es számú oktatási törvényt.
– Az oktatásban érintett felek, például a szakszervezet tudta nélkül a kormány meg kívánja változtatni a jogszabályt azért, hogy az állami felsőoktatás hátrányos helyzetbe kerüljön a magán felsőoktatással szemben – olvasható az Alma Mater közleményében, amelyet Anton Hadăr szakszervezeti elnök is ellátott kézjegyével.
A szakszervezet értesülései szerint az oktatási törvény módosító javaslatai között az is szerepel, hogy az állam által finanszírozott egyetemek nem hirdethetnek meg fizetéses helyeket.
A Mediafax hírügynökségnek Cătălin Baba, a felsőoktatásért felelős, kolozsvári származású oktatási államtitkár cáfolta azt, hogy a szaktárca benyújtott volna az oktatási törvény módosítására vonatkozó javaslatot.
– Nem nyújtottunk be, mi több, nem is kezdeményezzük az oktatási törvény módosítását; a törvény alkalmazása már elkezdődött. A jogszabály értelmében mind az állami, mind a magán felsőoktatási intézmények egyforma jogokat élveznek, és mindkét kategória az országos tanügyi rendszer részét alkotja – nyilatkozta az államtitkár.
Parlamenti forrásokból a Mediafax hírügynökség úgy értesült, hogy demokrata-liberális párti parlamenti képviselők fogalmazták meg az oktatási törvény módosítását célzó dokumentumot.
Szabadság (Kolozsvár)