Udvardy Frigyes
A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990–2017
névmutató
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
intézmény
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
helyszín
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Dimény Hunor Attila
2 tétel
2012. október 31.
Jó évet zár a Fikosz
Eddigi legsikeresebb évét zárja a Fiatalok Kovásznáért Szervezet (Fikosz). Számos saját rendezvényt szerveztek, részt vettek más szervezetek eseményein is.
Kopacz Levente elnök tavaly novemberben lemondott ugyan elnöki tisztségéről, de idén februártól ideiglenes elnökként folytatta tevékenységét júniusig, amikor Dimény Hunor Attilát választották vezetővé. Kiemelkedő rendezvényük az I. Orbaiszéki Ifjúsági Nap, két sikeres szemétgyűjtési akciót is szerveztek. Pályázaton ezer lejt nyertek turistautak feltérképezésére, kialakítására, kijelzésére. Idén a feltérképezésre és a térképek elkészítésére marad idő, a munkát jövőben folytatják. Ezenkívül farsangi bált, fotópályázatot szerveztek. Idénre terveznek még kései szüreti bált, orbaiszéki minifociturnét.
(Bokor)
Háromszék (Sepsiszentgyörgy)
2015. június 19.
Színházi hétvége
Sikeres volt a KASZIT
Szombaton az amatőr színjátszásé volt a főszerep, a Fiatalok Kovásznáért Szervezet (FIKOSZ) rendezésében hat színjátszó csoport részvételével tartották meg az első Kovásznai Amatőr Színjátszó Találkozót (KASZIT).
A kovásznai művelődési központban tartott egész délutános eseményen a Pokolsár Egyesület (Kovászna), a Csim-Bumm ifjúsági és gyermekszínjátszó csoport (Szászrégen), a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad (Kovászna), a Dömdödöm (Nagykároly), a Búzavirág színjátszó ifi egylet (Bibarcfalva) és a Pódium (Kovászna) lépett a világot jelentő deszkákra.
Dimény Hunor Attila FIKOSZ-elnök lapunknak kifejtette, ideje volt tető alá hozni a helyi művelődési ház, valamint a Kovászna Megyei Tanács által támogatott rendezvényt, hiszen a fürdővárosban három színjátszó csoport is működik. A szervezésből kivette a részét Pál Lajos, a Pódium csoportvezetője is, aki elmondta, több helyen vendégszerepeltek, és számított rá, hogy azok, akiknél jártak, ezúttal eleget tesznek a meghívásnak.
A szervezők remélik, hagyományt teremthetnek a KASZIT-ból, és jövőre még több jelentkezőt várnak.
Székely Hírmondó (Kézdivásárhely)