Udvardy Frigyes
A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990–2017
névmutató
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
intézmény
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
helyszín
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Dénes Vilmos
1 tétel
2016. augusztus 8.
Hangsúly a helyi értékeken (Falunapok Bardocon)
Zene, foci, néptánc, állatkiállítás és sok jókedv – néhány szóban így lehetne összefoglalni a hétvégén zajlott bardoci falunapokat. Ez alkalommal is megemlékeztek a labdarúgócsapat egyik legjelentősebb támogatójáról, a bardoci születésű néhai kovásznai polgármesterről, Lőrincz Zsigmondról.
Szombat délelőtt a Cserey-kertben tartották a hagyományos állatkiállítást. A gazdák büszkén vonultatták fel a mindennapokban oly sok hasznot hajtó szép állataikat. A legszebb lóért járó elismerő oklevelet Székely Attila vihette haza, a legszebb szarvasmarhát Tókos Zsolt vonultatta fel, a mintegy húsz kutya közül a legszebb nagy testűnek a Dénes Vilmosét, a kis termetűek közül a Fazakas Tündéét választották, a legszebb szárnyas pedig Tókos Kinga tulajdona. A versenyt követően az állataikat megmutatókat és a jószágokra kíváncsiakat a közbirtokosság vendégelte meg vaddisznótokánnyal. A délutáni órákban a Prima Sportegyesület labdarúgópályája előtt álló emlékműnél Lőrincz Zsigmondra emlékeztek tisztelői: bár Kovásznán élt, de nem feledte szülőföldjét, segített és támogatott minden nemes kezdeményezést – hangzott el méltatóitól.
A Csala kürtje fúvószenekar játékát követően a Dobó és Hajnalcsillag néptánccsoport mutatta be közös műsorát, majd a baróti Mozaik tánccsoport és a bardoci IKE Csodacsapat lépett fel. Az esti órákban Syntia, a Másnaposok és meghívottjaik szórakoztattak, végezetül utcabált tartottak. Tegnap a helybeli Farkas Laura, a baróti Syncron tánccsoport, a Kormos néptánccsoport, Bardoc testvértelepülése, Geszt néptáncosai, a mulatós zenét játszó Mohácsi Brigi lépett fel, az eseményt záró tűzijáték előtt a Party Szerviz tartott szabadtéri bulit.
Hecser László
Háromszék (Sepsiszentgyörgy)