Udvardy Frigyes
A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990–2017
névmutató
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
intézmény
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
helyszín
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Demeter Orsolya
1 tétel
2016. április 22.
Díjeső a tanítóképzőben
Erdélyi kreativitás-vetélkedő
A kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző diákjai első alkalommal vettek részt a Marosvásárhelyen megrendezett országos, a minisztérium által is elfogadott Erdélyi Főegyházmegyei Kreativitás Vetélkedőn, melyet immár 8. alkalommal szerveztek meg április 16–17. között.
A szervezők elmondása szerint a vetélkedőn 6 megyéből mintegy 900 diák vett részt. A verseny érdekessége, hogy egy diák több kategóriába is benevezhetett, melyek központi témája az irgalmasság volt. A X–XII.-esek csoportjában I. díjjal és aranyéremmel tértek haza Bánffy Barbara (rajz kategória), Deák Andrea (naptár), Imre Iringó (plakát) és Kozma Hanna (szavalat). Demeter Orsolya, Kicsid Andrea, Pánczél Zenkő, Tímár Helga (sport) II.,– Bod Judit (szavalat) és Jánó Kinga (zene) III. díjban, míg – Biró Nóra, Deák Andrea, Imre Iringó, Kalányos Szabina, Osváth Anita Henrietta (szavalat) dicséretben részesült.
A Maros megyei tanfelügyelőség különdíjában részesült még Kozma Hanna (szavalat) és Bogdán-Páll Róbert (rajz), mindkettőjük felkészítője Lőrincz Lenke hitoktató. A csapat többi tagjának irányítója és felkészítője Deák Magdolna tanárnő.
Székely Hírmondó (Kézdivásárhely)