Udvardy Frigyes
A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990–2017
névmutató
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
intézmény
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
helyszín
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Ágoston Imola
1 tétel
2016. április 29.
Ötödjére szervezik meg az Édesanyák Hetét Csíkszeredában
Gyermekneveléssel, családdal kapcsolatos előadásokra, foglalkozásokra várja a családokat a Csíki Anyák Egyesülete május 2-7. között.
Ötödik éve, hogy a Csíki Anyák Egyesülete május elején közel egy hetes rendezvénysorozattal hívja fel a figyelmet az édesanyákra. Az idei programjukban az előadások mellett hangsúlyosan jelen van a hitre és a közösségi értékekre, a közösségben eltöltött minőségi kikapcsolódásra való figyelés. A rendezvény fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes.
Az Édesanyák Hete május 2-án 16 órától kezdődik, a Mikó-vár előtt Urbán Erik ferences szerzetes megáldja a Születésfát és felavatják az ott elhelyezett emléktáblát. A rendezvény hivatalos megnyitóját délután fél hattól tartják a megyeháza márványtermében. Ugyanekkor nyitják meg a Kincsünk a gyermekünk című, az édesanyák által beküldött fotók kiállítását. 18 órától Biró Antal ferences atya Márton Áron püspökről írt könyvét mutatják be. Ezt követően Ágoston Imola pszichológus, családterapeuta, pszichodráma asszisztens tart előadást Gyermekeink betegsége okozta anyai szorongások címmel.
„2009 óta létezik egy lehetőség az édesanyáknak, hogy gyerekneveléssel kapcsolatos beszélgetésekbe, egymás segítésébe, gyűjtésekbe, karitatív tevékenységeken vegyenek részt, csatlakozzanak, kapcsolódjanak be a közösségi életbe. Öt éves tehát az egyesület, ezért gondoltuk, hogy a mostani rendezvényünkön kiemelten felhívjuk a figyelmet a közösségi értékekre. A szombati kalákázással is a közösségi élményt próbáljuk erősíteni, úgy gondoljuk, ez az akciónk méltó zárása lesz az eseménynek. Ugyanakkor az egy hét alatt lehet ismerkedni, barátkozni, találkozni, ismereteket bővíteni a gyereknevelés terén” – mutatott rá Tiboldi Bea, az egyesület vezetője.
Péter Beáta
Székelyhon.ro