Udvardy Frigyes
A romániai magyar kisebbség történeti kronológiája 1990–2017
névmutató
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
intézmény
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
helyszín
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Ady-Kovács-Ferenczi Noémi
2 tétel
2016. április 24.
Szülőföldön magyarul: csak egyszer lehet pótolni
Április vége helyett május 10-éig lehet pótolni a hiányzó iratokat a Szülőföldön magyarul programban. Mivel csak egyszeri pótlásra van lehetőség, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) felhívja az igénylők figyelmét, hogy minél hamarabb postázzák a hiányzó iratokat.
Az RMPSZ pénteki adatai szerint a több mint 37 ezer Hargita megyei igénylésből 194 esetében szükséges a hiánypótlás. A leggyakoribb hiba az igénylő szülő érvénytelen személyazonossági igazolványa, valamint az iskolai igazolás, illetve a gyermek születési bizonyítványának hiánya – közölte Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor.
Az országosan beérkezett közel 103 ezer igénylés azt mutatja, hogy összesen 152 ezer gyermeknek kérték szüleik a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatást. Az RMPSZ-nél hamarosan befejezik a maradék 10 ezer igénylés feldolgozását, ami az eddigi tapasztalatokat figyelembe véve hozzávetőleg további 15 ezer gyereket jelent – tudtuk meg a programkoordinátortól.
Dósa Ildikó
Székelyhon.ro
2017. január 31.
Szülőföldön magyarul: jelentősen nőtt a támogatás összege
Keddtől már benyújthatók a Szülőföldön magyarul pályázatok, jó hír, hogy nőtt az oktatási-nevelési támogatás összege - tájékoztat közleményében Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor.
A pályázatokat a 2016/2017-es tanévre március 17-ig lehet beadni. Míg idén az oktatási-nevelési támogatás összege 22 400 forintnak megfelelő összeg (körülbelül 322 lej), azaz 5 200 forinttal (85 lejjel) több, addig a hallgatói támogatás összege nem változott. 
Tavaly az oktatási-nevelési támogatás összege 237 lej, a hallgatói támogatásé 40 lej volt.
A pályázat leadásához kötelező melléklet az igénylő szülő érvényes személyazonossági másolata, a gyermek érvényes személyazonossági másolata vagy születési bizonyítvány másolata, igazolás a tanintézménytől, amely tartalmazza az oktatás nyelvét, valamint az igazolatlan órák számát, és amennyiben a szülő családneve nem egyezik a gyermek családnevével, ezt indokló irat - olvasható a közleményben. 
Az igénylő szülő minden gyermeket, aki után igénylést nyújt be, egy adatlapon feltüntethet
maszol.ro