Erdélyi Digitális Tudománytár
Sóvidék, 2009–2012

"A Teleki Oktatási Központ keretében működő Sóvidék Kulturális Folyóirat Szováta egyetlen folyóirata, mely a kisváros és közvetlen környezete kulturális, tudományos életének fóruma. Hasábjain jelen vannak a helytörténeti, néprajzi, irodalmi, képzőművészeti alkotások, tanulmányok, termékek. Ezeket a munkákat igényes megjelenítéssel, a szakmai követelmények betartásával tárja az olvasók elé. 2008 decemberében hiánypótló céllal jött létre, és azóta bebizonyosodott, hogy a kistérségben van olyan kulturális potenciál, mely eltarthat egy hasonló jellegű folyóiratot. 
A szerkesztőség köré szerveződő kis csapat ugyanakkor nem csak és kimondottan a sajtótermék megjelentetésével foglalkozik, hanem egyéb kutatásokban is szervesen részt vesz, vagy kezdeményez hasonlókat." - állt a www.prosovidek.ro honlapon a folyóirat megjelenésének idején még.

Főszerkesztő: Szolláth Hunor
Szerkesztőbizottság: Poráczky Rozália - Aligazgató, Központi Egyetemi Könyvtár, Kolozsvár; Siklodi Zsolt - Grafikusművész, Szováta; Oniga Erika - Művészettörténész, Maros Megyei Múzeum, Marosvásárhely

Külső hivatkozás